Google разработва компютри, които да изпитват вина и разкаяние

В най-скоро време компютрите ще имат възможността да се разкаят, когато не разберат някоя наша команда. Google поръча са учени от университета в Тел Авив да направят изследвания, при които компютрите да могат да се учат от своите минали грешки, за

2011-04-19 01:36:44
Google разработва компютри, които да изпитват вина и разкаяние
В най-скоро време компютрите ще имат възможността да се разкаят, когато не разберат някоя наша команда.

Google поръча са учени от университета в Тел Авив да направят изследвания, при които компютрите да могат да се учат от своите минали грешки, за да предвидят бъдещите си действия. Вече е възможно да се променя и влияе на взимането на решение на технологията в реално време. Въпреки че тяхното разкаяние е виртуално, те ще могат да направят разлика между пожелания и получения резултат и да преценят дали той е достатъчно добър.

Учените разработили алгоритъм, който да тренира изкуствения интелект на компютрите и по този начин да им дава възможността да се учат от своите грешки и да подобрят работата си в бъдеще. Те умеят да анализират информацията доста по-бързо от хората и да предвиждат резултата от бъдещите събития. По този начин те могат да предскажат скока в трафика на някой сайт.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия