Мишката изяде книжката!

През 2010 година интернет е по-предпочитан източник на новини от вестниците в САЩ. Това съобщи институтът Poynter, цитиран от mashable.com. Същото важи и за инвестирането в двете услуги. Новинарските сайтове и реклами изпреварват печатните издания

2011-03-15 22:59:03
Мишката изяде книжката!
През 2010 година интернет е по-предпочитан източник на новини от вестниците в САЩ. Това съобщи институтът Poynter, цитиран от mashable.com.

Същото важи и за инвестирането в двете услуги. Новинарските сайтове и реклами изпреварват печатните издания и по този показател.

Използващите вестниците като първоизточник на информация за ставащото по света са едва 31% от анкетираните, а тези, които разчитат на световната мрежа са 40%, като във възрастовата група от 18 до 29 години предпочитащите онлайн новините достигат дори 65%.

Интернет медиите са единствените, които бележат ръст в потребителите си, въпреки че телевизията все още удържа първото място като първоизточник на новини.

Анализатори смятат, че данните на института Poynter сочат, че предполагаемият бавен и неизбежен залез на вестникарската индустрия вече е започнал.

Mashable.com сравнява вестниците с музикалните плочи, които след появата на музикалните касети и дискове вече имат единствено колекционерска стойност. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия