Нов вид зелена технология навлиза в компютрите

Нов вид технология цели да замести много елементи от компютъра с екологични материали, за да се отделя по-малко енергия за направата им. Засега се работи върху едно устройство от екип на North Carolina State University в САЩ. То ще комбинира RAM

2011-01-25 21:46:23
Нов вид зелена технология навлиза в компютрите
Нов вид технология цели да замести много елементи от компютъра с екологични материали, за да се отделя по-малко енергия за направата им.

Засега се работи върху едно устройство от екип на North Carolina State University в САЩ. То ще комбинира RAM паметта, процесорната памет и видеопаметта в едно. Единственият проблем за момента е, че сегашните технолофии няма как да се сработят с това устройство и трябва да се създадат напълно нови.

Това излишно ще създаде работа на фабрики, които да разработят новата технология. Точно заради това учените обмислят много внимателно как точно да направят така, че  проектът за намаляване използването на енергия, да бъде успешен.

Крайната идея на различни учени по цял свят е да се стигне до полуорганична компютърна система, която да хаби по-малко от 90% от сегашната използвана енергия и да генерира собствена такава.

Това няма да е много далеч в бъдещето, защото над 40 институа по света работят върху подобни проекти и вече са стигнали до невероятни резултати като едноядрен процесор с мощността на 8-ядрен процесор от новото поколение. Реално този процесор излиза с цена двойно по-голяма, но след време ще е достъпен за всеки.

"Пригответе се за бъдещето, защото докато станете готови, то вече ще ви е подминало." - казва д-р Фрейзън от Американски Институт по Науки. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия