Увеличава се броят на жените-геймъри

Всички знаем как залитат момчетата  по игрите пред компютъра.  Напоследък,обаче, се оказва, че момичетата и младите жени, се увличат не по-малко.  Още повече, при изследвания в няколко страни, станало ясно, че най-пристрастените иг

2011-01-24 23:12:40
Увеличава се броят на жените-геймъри
Всички знаем как залитат момчетата  по игрите пред компютъра.  Напоследък,обаче, се оказва, че момичетата и младите жени, се увличат не по-малко.  Още повече, при изследвания в няколко страни, станало ясно, че най-пристрастените играчи са от нежния пол.

Учените все пак смятат, че въпреки изгубеното време и недоволството на близките, от игрите има и полза.  Те помагат   младежите да се разтоварят, да си прояснят мислите, те отнемат стреса и покачват адреналина.  

За разлика от момчетата, момичетата предпочитат по-леките виртуални занимавки, като пасианси,  главоблъсканици и стратегии, докато момчетата предпочитат екшън стил и хазартни игри. Те   често залагат и пари.

Направено е любопитно допитване до млади дами, които живеят  в големи градове. Станало ясно, че 21 % от тях играят  игри на мобилните си телефони в обществения транспорт,  за да им минава по-бързо времето; 9 % признават, че се занимават с това по време на учебни занятия, 34 % пък  играят по няколко часа седмично вечер, за да се отпуснат след тежък ден.

Все пак, 36 % от жените не разбират ‘прелестта’ на компютърните игри и никога не играят. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия