Фейсбук на стойност 1.5 милиарда долара

Наскоро ви информирахме, че социалната мрежа Фейсбук е оценена на 1 милиард долара. Оказа се, че информацията е вече променена. Новата цена е 1.5 милиарда долара и не спира да расте с голяма скорост. Това е стойността, вложена от инвеститори на Фе

2011-01-22 19:29:54
Фейсбук на стойност 1.5 милиарда долара
Наскоро ви информирахме, че социалната мрежа Фейсбук е оценена на 1 милиард долара. Оказа се, че информацията е вече променена. Новата цена е 1.5 милиарда долара и не спира да расте с голяма скорост.

Това е стойността, вложена от инвеститори на Фейсбук и не е продажна оценка на страницата. 1 милиард идват от Голдман Саш и Уол Стрийт Инвестмънт Банк. 500 милиона идват от Ръшан Диджитал Скай Технолоджис.

"Нашият бизнес продължава да расте и ние сме щастливи, което е разбираемо." - споделил финансовият директор на страницата, Дейвид Ебърсман.

Компанията засега няма планове за разрастване, но и не мисли да стои така статично. Според тях електронна поща и подобни услуги ще бъдат представени в бъдеще, но не в близките месеци.

През 2012 година Фейсбук ще бъде пуснат на масовата стокова борса и това ще стане около 30 април според БиБиСи Нюз. Специалисти твърдят, че след около 5-7 години страницата ще е на стойност над 50 милиарда долара. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия