Масови хакерски атаки

Много потребители бяха помолени да сменят цялата си информация в профилите си след като се разбра, че е имало сериозни опити да бъдат хакнати сайтове като Yahoo, Twitter, Linkedln и Gawker, както и много други сайтове. Играта WoW е с около 12 мили

2010-12-15 19:34:14
Масови хакерски атаки
Много потребители бяха помолени да сменят цялата си информация в профилите си след като се разбра, че е имало сериозни опити да бъдат хакнати сайтове като Yahoo, Twitter, Linkedln и Gawker, както и много други сайтове.

Играта WoW е с около 12 милиона абоната, които са заплатили за нея. Те очакват да получат освен игра и добра и качествена защита, както и добро обслужване. Blizzard от своя страна спазва тези изисквания и сътрудниците са опитали да попречат на хакерите да стигнат до лесен начин за разбиване на пароли и профили.

Едни от най-лесните пароли за разбиване са тези без числа и без специални символи като " !@№$%€§(" и други. Имайте предвид, че хакерските програми разчитат различно тези символи и често правят грешки в генерирането. Това е най-лесният начин да защитите акаунта си, а й можете да направите така, че само със едно I.P. да използвате логина си. Това не е 100% защита, но все пак ще помогне в подсигуряването на вашия акаунт.

Някои хора използват много глупави пароли като "123456" , "password", "qwerty", "asdasd", "qweasdzxc" и други подобни, които лесно могат да бъдат отгатнати, камоли да се ползва програма за тях. Ако имате лесна парола, по-добре я променете, за да не се получи така, че да съжалявате. И не правете грешката да си мислите, че на вас няма да ви се случи. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия