Близнаците искат още пари от Facebook

След като бяха обезщетени с 65 млн. долара, близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос не спират дотук. Те отново заведоха дело срещу Марк Заукърбърг, чийто персонаж доби широка известност от филма на Дейвид Финчър „Социалната мрежа“. Братята

2010-12-10 14:05:02
Близнаците искат още пари от Facebook
След като бяха обезщетени с 65 млн. долара, близнаците Тайлър и Камерън Уинкълвос не спират дотук. Те отново заведоха дело срещу Марк Заукърбърг, чийто персонаж доби широка известност от филма на Дейвид Финчър „Социалната мрежа“. Братята наели Заукърбърг да създаде колежанска социална мрежа за тях, но в замяна на това, той се възползвал от идеята, като разработил сходен проект, който по-късно нарекъл Facebook.

Сега близнаците се отправят отново към съдебната зала, защото според тях, обезщетението, което са получили, не отговаря на реалната стойност на компанията.

Говорителите на Фейсбук считат новия иск за безпредметен, тъй като още по време на първото дело, съдът не е изискал от тях информация относно стойността на фирмата. Дори самите близнаци Уинкълвос настояли за обезщетение в размер на 65 млн. долара, изчислено от тях и адвокатите им.

Да видим дали ще се споразумеят и този път? Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия