Китай хаквал Гугъл?

Източник казал на американски дипломати, че силните хакерски атаки към Гугъл са били заповядани от висшестоящи лица в китайския сенат. Източникът е пожелал да остане анонимен, но е дал доста подробна информация как точно са се изпълнявали атаките

2010-12-05 12:03:19
Китай хаквал Гугъл?
Източник казал на американски дипломати, че силните хакерски атаки към Гугъл са били заповядани от висшестоящи лица в китайския сенат.

Източникът е пожелал да остане анонимен, но е дал доста подробна информация как точно са се изпълнявали атаките и те съвпадат със секретна информация на полицията, която водела случаите.

Служител на Гугъл, който също пожелал да остане анонимен, споделил, че реално такива атаки има постоянно, но дали са от Китай не е напълно ясно. Той обяснил, че проследяването в интернет е ужасно трудно и хакерите знаят много добре как да си прикриват следите и дори ако пожелаят могат да набедят цяла държава.

Китайското правителство отрича каквито и да е такива действия и са казали, че те нямат нищо против страницата. Според запознати със случая Гугъл са срещнали политически натиск от страна на  Китай.

Атаките срещу търсачката са били засекретена информация, но WikiLeaks са се добрали до тях и веднага се появиха в интернет.  Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия