Wikileaks принуден да смени домейна си

Скандалният сайт Wikileaks, който често изкарва засекретени документи на правителства и други тайни, бе принуден да смени домейна си. EveryDNS.net казали, че трябвало да спрат домейна на уебстраницата заради масивни кибер атаки. Wikileaks отново е

2010-12-03 21:47:17
Wikileaks принуден да смени домейна си
Скандалният сайт Wikileaks, който често изкарва засекретени документи на правителства и други тайни, бе принуден да смени домейна си.

EveryDNS.net казали, че трябвало да спрат домейна на уебстраницата заради масивни кибер атаки. Wikileaks отново е на хоризонта като използва нов домейн в Швейцария.

Те имат необявена подкрепа от много силни сайтове и фирми, които поддържат силата и в повечето случаи защитата им.

Изпозлвайки швейцарската услуга,  Wikileaks ще получи много по-добра интернет защита и няма да може да бъде проследяван от недоброжелатели. 

Сайтът е бил подложен на огромно количество атаки веднага след като хора, работещи за него са разсекретили над 250 000 документа свързани с американски дипломати и правителство.

Фенове на  Wikileaks предполагат, че атаките са организирани от американското правителство, но това не може да бъде доказано. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия