Интернет скоростта да се подобри с поне 30%

Специалисти от различни сфери, но пряко свързани с интернет, работят върху подобрение на скоростта, стабилността и като цяло качеството на интернет връзките. Откакто специалистите работят заедно из цяла Европа броудбанда се е подобрил с около 10-

2010-11-26 16:51:47
Интернет скоростта да се подобри с поне 30%
Специалисти от различни сфери, но пряко свързани с интернет, работят върху подобрение на скоростта, стабилността и като цяло качеството на интернет връзките.

Откакто специалистите работят заедно из цяла Европа броудбанда се е подобрил с около 10-15%. Тяхната цел е да стигнат най-малко още 15% подобрение чрез нови високотехнологични връзки и много по-бързи системи за пренос на данни. Това започва от кабелите и тяхната изолация и стига до специални хипер бързи и добри сървъри и дори много мощни лан карти в домашните и преносими компютри. Вече има лан карти с 1000 МегаБита скорост, но няма интернет с такава скорост, тук изключваме НАСА и подобни.

Цел на учените е да стигнат скорости, които засега не можем да си представим. Преди години, когато бяхме още на модеми, 24 килобита за секунда получаваха думата "УОУ". Когато ползвахме тази технология, не вярвахме, че скоро ще има скорости като днешните, но ето, че дойдоха.

Та тези учени и специалисти искат да достигнат поне двойни скорости в близките 2-3 години и поне петорни в следващите 5-7 години. Това би означавало, че ако сваляте филм за 5 минути в момента, след време ще ви отнема едва 2 минути. Това не звучи толкова много, но когато се има предвид мега преноса на данни из мрежата, средно на ден над 400 тера байта, тогава времето има значение. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия