Един от най-успешните продукти в продължение на около 15 години започва с името на Том Кланси, феноменалният писател на шпионски и военни книги.

Той раздвижи гейминг индустрията след като влезе в нея и започна да прави игри. Поредицата на Ghost Recon е жънала милиони всеки път, но не само парите са важни. Игрите от поредицата винаги са давали усещане за реализъм и в същото време ви вкарва в бъдещето на оръжията и техниката.

Новата игра се върти около "Stealth" функциите и модерните оръжия. Отново има екип помагащи войници, които се командват от играча. Тактическият елемент е доста важен в играта, ако просто скочите и почнете да стреляте като луд, може би 5 секунди ще отнеме на противника да ви направи на цетка.

Тактическото водене на съотборниците е много важно и може да спечелите мисия за секудни, ако имате добро тактико-стратегическо мислене. Ако желаете просто да стреляте, не проперъчвам да закупувате играта.

Има страшно много функции и варианти за игра. Можете да играете срещу приятели в няколко варианта. Може да се играе с още трима приятеля в кооперативен начин и да минавате мисии или да сте срещу други хора на мисии правени из мрежата.

Изкуственият интелект на играта имаше доста сериозен скриптов проблем и се изложиха на една демонстрация, но създателите Ubisoft поправиха проблема и в момента е много близо до реално усещане.

Екипировката, оръжията, движенията, технологиите и стратегиите са напълно впечатляващи и минават почти всички очаквания на феновете.

Играта излиза за всички платформи точно след нова година, трети януари 2011. Обещан е специален вариант на гледане на играча, може да е в първо лице и зад гърба му.
Автор: Александър Ненов