IBM- "Технологията напредва, не с всеки ден, а с всеки час. Всичко става по-малко, по-бързо и по-добро. Скоро компютрите ще са с големината на  бучка захар"

Засега единствената лимитация на преносимите компютри са батериите. Ако се изобретят малки, но мощни батерии, компютрите могат да станат още по-малки и да имаме не монитор, а лазерна холограма, точно като в научно-фантастичните филми.

Според специалисти, не само от АйБиЕм, а и от много други фирми и сфери, домашният настолен компютър до около 10 години ще бъде с големина на сегашните мобилни телефони и ще се ползва специален материал за ултра тънък монитор с холографическо три-измерно изображение.

Дали хората работели на компютри с размер на автомобил са си мислели това преди 50 години? Като си припомним, че до преди 15 години ползвахме дискети с памет едва няколко мегабайта, а сега има Блу Рей дискове с памет около 20 Гигабайта, можем да си представим в следващите 10 години какво ни очаква.

Най-вероятно няма да съществува нито мишка нито клавиатура. Вече се разработват технологии за управление всичко с ум и поглед.
Автор: Александър Ненов