Педофили дебнат децата ни в интернет

Сайтовете за запознанства са най-лесният начин да се запознаеш с педофил.  По-малко от  час след регистрацията, вече  могат да се намерят  доста кандидати. Като начало тези хора  са много  внимателни, интересуват

2010-11-08 16:35:42
Педофили дебнат децата ни в интернет
Сайтовете за запознанства са най-лесният начин да се запознаеш с педофил.  По-малко от  час след регистрацията, вече  могат да се намерят  доста кандидати.

Като начало тези хора  са много  внимателни, интересуват се от годините ви, от живота в училище, от семейството.  Чичковците са много търпеливи и умеят да спечелят доверието  на децата. Целта е накрая да успеят да се срещнат с тях. Дори понякога предлагат да ви помогнат  с уроците....А срещнете ли се с тях, идва страшното - изнасилване,  отвличане и дори убийство..

Вестник “Стандарт’ наскоро е  направил експеримент, като негов репортер  се е представил за 13-годишно момиче в интернет. Само след 2 дни ‘момичето’ е имало
37 кандидати на възраст от 40 до 57 години.

Единият от мераклиите  е на 46 години. След  неколкодневни разговори на различни теми, започват  по-интимните въпроси - правила ли е секс,  мастурбирала ли е.... Предлага й да я научи, обяснява й да се пази от момченцата в училище, защото  не всички са добри като него... С него тя щяла да бъде на седмото небе....

Вторият кандидат на Светла / с това име се е представило подставеното от ‘Стандарт’ лице/   е грък.  Той пък искал да я прави модел и й предлагал да замине при него.  Е, вярно, че трябват подписите на родителите, но той имал начини да оправи не щата. Когато ‘момичето’ започва да се  колебае да замине, той започва да я изнудва, че ще качи  снимките й в нета /тя му е изпратила голи снимки - нали ще става модел/, щели да ги видят родителите и учителите й .....

И ако момичето се съгласи да замине, в южната ни съседка го очаква публичния дом...

По данни  на Мрежата за безопасен интернет в Европа събирани в продължение на 20 години, във всеки един момент 700 000 педофили дебнат своите жертви в  мрежата.
Последните данни сочат, че има значителен напредък в  осъзнаването на рисковете, особено в държави, където се набляга  на образование  и обучение за безопасен интернет в училище. България,  за съжаление,  не е от тези страни.

Преди няколко месеца у нас бяха задържани шестима педофили, които примамвали по интернет момченца между 10 и 15 години, изнасилвали ги и заснемали гаврата с тях с камера.  Децата били заблуждавани, че ги канят на купони с момичета, давани са им упойващи вещества  и алкохол, след което били насилвани... Филмираните издевателста били използвани за изнудване.  На по-големите тийнейджъри в групата пък, които отпреди били заробени, престъпниците плащали по 50-80 лев  за доведено дете.

Единият от педофилите е задържан още през 2006 година, но не  е   осъден. Тарторът пък е съден за сводничестжо, но се бил възползвал от поправката ‘Ванко 1”  и  вместо да бъде осъден от 10 до 20 години, лежал само 1,5 година.

Според шефа на ‘Компютърни престъпления”  в ГДБОП, Явор Колев,   родителите  са спокойни, когато  виждат, че детето им си е вкъщи пред компютъра и смятат, че там за него няма опасност. Но съвсем не е така. Мнението на специалиста е, че детето с компютъра си е почти като на улицата, защото виртуалният свят вече много се доближава до реалния... Затова много важна е връзката между родителите и децата. На подрастващите трябва да им се обяснят опасностите, които ги заплашват.  Когато детето комуникира чрез камера, трябва да му се обясни, че точно по този начин се случват нещата.

Да имаш  щения към деца не е нормално,  педофилите, според специалистите, трябва да бъдат лекувани  или , както е в други страни, да се подлагат на химическа кастрация.
Според Явор Колев трябва да има публичен регистър, където да се знае, че някой е педофил и снимката му, както и името му, да ги  има в интернет.

По инициатива на министъра на вътрешните  работи,   България кандидатства  по  превенционна програма, с която да се покрият всички училища, защото проблемът наистина е сериозен. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия