Много хора играят модът на WarCraft на име DoTa. След неговият феноменален успех през годините, се появяваха разни жалки подобия и копия.

Преди 2 години излезе игра, която беше просто смешен опит да направи нещо близо дори до DoTa, тя се казва DemiGod. Тази игра не пожъна почти никакъв успех. След това излезе Heroes of Newert, но прекалено високата цена не се хареса на хората играещи безплатния мод, DoTa. HoN има около 65 героя и продължават да добавят нови и нови, но играта няма тази магия.

Тук и идваме на темата. League of Legends удари точно в десятката преди около година. С времето играта ставаше все по-добра и добра.

Положителни качества:
-Безплатна
-Лесно подкарвана и от слаб компютър
-Прекрасна анимационна графика, без да се набива на очи
-2 вида карти: 3 срещу 3 и 5 срещу 5. В момента се прави и нова 5 срещу 5, която ще е доста зловеща.
-60 героя - много колоритни и всеки е уникален по своето качество и стил на игра.
-Огромна общност от играчи.
-Голяма прилика на Дота и всеки може просто да почне да играе директно, без да се налага да учи всичко наново.
-Ранкови битки, които имат реални награди
-Всеки един играч може да предложи герой като изискването може да видите от другите хора.(Аз лично съм пуснал два героя и единият беше направен след около 2 месеца).

Недостатъци:
-Много играчи, които не могат да играят, са досадни и обиждат, но затова винаги се взема мерки. След играта натискате бутона REPORT и пишете оплакването. При 3 оплаквания за този човек, той ще бъде предупреден, ако след това продължава, ще бъде кикнат за 30 дни. Ако след тези 30 дни продължава да е същият, ще бъде баннат за 3 месеца.
-Понякога проблеми със сървъра могат да допринесат за досадни бъгове, но нищо фрапиращо.
-Винаги новите герои са подсилени, за да може играчите, които са ги закупи с игрални точки или пари, да свикнат по-добре с тях. След около 5-10 дни ги връщат в нормалното им състояние. Този подсилен герой обикновено се нарича OP(OverPowered). Има секция във форума за това и там могат да се дават оплаквания или предложения.
-След всеки Ъпдейт има проблеми с влизането и игрането на играта за около час-два. Това е предимно заради сървърите, но след като ъпдейтнете играта, просто изчакайте 20-30 минути и тогава влезте.

Играта е на около 8 месеца, но официално бе пусната преди 2 месеца (защото имаше бетатестинг) с името "League of Legends: Season One". Това е първият сезон на играта и идеята е всяко лято да има специални сезони с филмчета и прочее. Засега все още чакаме, но хората работят здраво.
Автор: Александър Ненов