Фейсбук Телефон - Да или Не?

Фейсбук се подготвя да пусне на пазара собствен телефон.  Въпреки че от управата на фирмата отрекоха такова нещо, сигурен източник е потвърдил за плановете на уеб страницата. След като многократно от социалната мрежа отрекоха такъв план,

2010-09-20 22:58:45
Фейсбук Телефон - Да или Не?
Фейсбук се подготвя да пусне на пазара собствен телефон. 

Въпреки че от управата на фирмата отрекоха такова нещо, сигурен източник е потвърдил за плановете на уеб страницата.

След като многократно от социалната мрежа отрекоха такъв план, прекалено много техни служители потвърдиха проекта, дори има снимки на плановете. Официалният говорител на страницата, Джейми Шокфин, нарече това чисти спекулации.

"Фейсбук телефон звучи като тъпа идея"- това каза Ал Хилва, главен анализатор за IDC. Специалисти коментират слуха като глупав, но логичен. По-вероятно е според тях да не се създаде телефон изцяло направен от Фейсбук, а модерните телефони да бъдат напълно интегрирани със социалната мрежа.

Единствената логична стъпка в правенето на мобилен апарат е вероятното увеличаване на продажбите за определена марка, защото Фейсбук просто няма тези ресурси да пилее за разработване на мобилно устройство и ще е много по-лесно ако е просто програма, която човек сваля от интернет.

В момента модерните телефони имат пълен достъп до уеб страницата с липсата на малки детайли като някои видове флаш игри и др. Най-новата серия на смартфони вероятно ще може да работи на 100% с Фейсбук. Това е главната причина, поради която изработването на Фейсбук телефон е неразумен финансов ход. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия