Германия против новата екстра от Гугъл

Немското правителство ще направи официално събрание за коментра на новата екстра на Гугъл "Street View". Те ще обсъждат дали да разрешат на Гугъл да ползва територията на Германия за пътеводители и други неща. "Няколко стотин х

2010-09-20 19:06:27
Германия против новата екстра от Гугъл
Немското правителство ще направи официално събрание за коментра на новата екстра на Гугъл "Street View".

Те ще обсъждат дали да разрешат на Гугъл да ползва територията на Германия за пътеводители и други неща.

"Няколко стотин хиляди души се оплакаха, че това нарушава личната им свобода и интимността им" - казал служител на правителството, който отговаря за тези въпроси.

Гугъл иска да направи картовата услуга на 20 градове в Гемания до 20 ноември тази година. Докато други страни без проблем позволиха "Street View" да снима коли и хора, но с размазани номера и лица, Германия не са толкова толерантни и след няколко дни на събранието на парламента ще бъде решено какво ще се прави.

От Гугъл са казали, че ще премахнат подробности за домовете на хората като номера и пощенските им кутии, и ще бъдат показвани само при разрешение от собственика на жилището. Това обаче не било достатъчно за немците.

След Германия всичко станало като лавина. В момента над 30 държави ще прекъснат функцията на Гугъл докато решат проблема окончателно. Дали тази услига ще бъде прекратена не се знае още, но до няколко седмици ще разберем. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия