Геймър ентусиастите и в това число маниаците са над два пъти по-бързи и точни с вземането на решения, отколкото "нормалните" хора.

Геймъри са подложени на аудио и видео тестове, които са показали над 60 % по-бърза и по-точна реакция. Изследването е публикувано в списание Current Biology. Друго нещо, което изследователите са намерили за факт е, че след около 50 часа игра за 10 дни, нормален човек може да увеличи с около 15 % скоростта на вземане на правилни решения. 

Друг аспект, в който геймърите са по-добри, са наблюдението, визуалната памет, способността за бързи и логични решения, тактическо надмощие и много други. Учени твърдят, че любителите на игри изпозлват по-голям % от мозъка и така разширяват умствения си капацитет.

Лекари вече не смятат, че игрите имат негативно влияние, стига предупрежденията на обложките да се спазват. Дори голям брой специалисти са наблюдавали подобрение в комуникацията и отношението на слабо комуникативни деца след като са играли определен брой време някаква игра.

Сега медицински центрове разработват игри за млади хора със социални проблеми, за да стимулират тяхното интегриране в света.
Автор: Александър Ненов