Българско приложение за мобилни телефони се превърна в истински хит в САЩ и успя да влезе в класацията на 10-те най-изтегляни програми от онлайн магазина на Apple.

Приложението “Safe Travel”, разработено от родни софтуерни специалисти, помага на хората да не се притесняват за своите роднини и приятели, когато са на път.

Как става това?

Потребителят трябва само да въведе началната и крайната точка на своето пътуване, както и превозното средство, което ще използва. След това програмата сама изчислява колко време би му отнело придвижването до набелязаната дестинация.

Ако човекът не пристигне в рамките на 15-минутно закъснение, приложението за мобилни телефони изпраща съобщение към роднините и приятелите му, че може нещо да му се е случило, като ги информира и за последното му местонахождение.

Ако пък пристигне навреме, софтуерът информира познатите му, че е пристигнал благополучно. В случай, че потребителят закъснява, но всичко с него е наред, той може сам да коригира времето за пристигане, като го отложи с няколко минути или дори часове.

Разработчиците на приложението смятат, че то би било много полезно за хора, които пътуват сами, и в някои случаи дори би могло да спаси човешки животи.
Автор: Илиана