Устройствата за комуникации правят жените щастливи

Май ще излезе, че мобилните комуникации и компютрите не са толкова вредни за организма.  Оказва се, че  в забързаното ни темпо на живот, технологиите не носят на хората нервно напрежение. Напротив -  установило се, че  техноло

2010-08-06 14:43:08
Устройствата за комуникации правят жените щастливи
Май ще излезе, че мобилните комуникации и компютрите не са толкова вредни за организма.  Оказва се, че  в забързаното ни темпо на живот, технологиите не носят на хората нервно напрежение. Напротив -  установило се, че  технологиите правят жените по-щастливи.

Всички устройства, свързани с комуникациите, оказвали положително въздействие върху женската психика.  Всички тези данни са от проучване на компания BCS, в което са участвали 35 000 души с различен социален статус.

Оказало се, че жените от третия свят са най-положително повлияни от технологиите и средствата за комуникации.  Това, естествено, е разбираемо. В тези страни, жените все още живеят в свят на социално неравенство и сексистки схващания. Там не се дава свобода на дамите почти в  нищо.


Именно тук влизат в ролята си мобилните комуникации. Те дават възможност на жените да си осигурят едно отлично средство за разтоварване.

Психолозите твърдят, че когато жените имат лесен достъп до високи технологии, това разширява  техния кръг на общуване.  По този начин се засилва усещането им за собствена значимост, което от своя страна ги прави по малко податливи на стрес. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия