Арестуваха известният хакер с псевдоним Iserdo

23 годишният хакер от Словения с псевдоним Iserdo, е един от най- известните хакери в света. Най-накрая бе заловен от полицията. Iserdo е известен с неговия вирус "Марипоса" или така наречената "Пеперуда". Хакерските му умения

2010-07-28 17:31:07
Арестуваха известният хакер с псевдоним Iserdo
23 годишният хакер от Словения с псевдоним Iserdo, е един от най- известните хакери в света.

Най-накрая бе заловен от полицията. Iserdo е известен с неговия вирус "Марипоса" или така наречената "Пеперуда". Хакерските му умения са повредили 13 милиона компютъра.

Хакерът се занимаваше предимно с кражба на лични данни и финансови детайли. Голяма част от европейските банки са запознати до болка с това име. Ботнет е вирусна програма, която е създадена от Iserdo и е много опасна. Тя се сваля и инсталира автоматично, без потребителят да осъзнае това.

Вирусът търси информация за плащане с кредитни карти и подобни. След това праща информацията на Iserdo и от там е ясно какво става.

Хакерът ще прекара от 3 до 8 години в затвора. Ако се докаже престъпление, включващо и други вируси, създадени от него, Iserdo ще бъде съден за всеки един по отделно. За деянията му е възможно да се събере присъда около 20 години лишаване от свобода. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия