Двете най-велики бойни игри на всички времена се обединяват в едно. Има други велики бойни игри като Soul Calibur, Fatal Fury, Guilty Gear, Virtua Fighter, Killer Instinct, Mortal Kombat, но в цял свят хората слагат ТЕККЕN и Street Fighter на първо място.

Това събиране на Street Fighter и TEKKEN се случи неочаквано като на Е3 (гейминг шоу) показаха кратко видео със загатване за събитието. В него не стана ясно веднага, че е показан герой от "TEKKEN". Имаше много "шушу-мушу", че ще се прави такава игра, но от "CAPCOM" и "NAMCO" не потвърдиха нищо до този случй.

Играта не е обявенa кога ще излиза, но казаха, че няма да отнеме много време, тъй като най-добрите екипи работят над нея. "SFxTKN" обаче няма да използва основата на TEKKEN, а тази на Street Fighter така, че няма да има безкрайни комбота с удари по коленете, а ще е изцяло красивият и приятен начин на SF4.

Аз обичам и двете игри еднакво и нямам търпения за тази новост. Мой добър приятел, работещ за една от фирмите, сподели, че в играта ще липсват няколко бонус героя- Панда или Кума, няма да има Тайгър (от ТЕКЕН 3 - бонуса за Еди), няма да има Гон, Кенгуруто, Д-р Босконович и други, които са се задържали само за 1 версия на играта. От "Street Fighter", до колкото разбрах, няма да има 1 герой. Той ще бъде включен само в специален пакет за хората, които са поръчали предварително играта.

Както казах "Street Fighter X TEKKEN" ще е въз основа на Street fighter 4 софтуера (енджина). За сега знам това и също, както и, че играта ще е предназначена само за PlayStation 3 и XBOX 360.
Автор: Александър Ненов