Законът за медиите ще контролира сайтовете с интернет

Най-вероятно Законът за медиите ще контролира информационните сайтове в интернет. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Александър Цветков. Инернет е мощна медия в наши дни и информационните сайтове

2010-06-27 15:59:13
Законът за медиите ще контролира сайтовете с интернет
Най-вероятно Законът за медиите ще контролира информационните сайтове в интернет. Това съобщи министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Александър Цветков.


Инернет е мощна медия в наши дни и информационните сайтове се радват на все по-голяма популярност, смята министърът. Според него, именно поради тази причина, те трябва да бъдат контролирани, защото етичните норми вече не са достатъчни. Най-подходящо било правилата за интернет сайтовете да бъдат включени в Закона за радиото и телевизията.



Министър Цветков съобщи, че  изследване на независима международна агенция е установило, че България е в топ 10 на страните в света  по качество на интернет.
Едновременно с това обаче, 1/3 от българите нямат редовен достъп до мрежата. Ето защо, държавата щяла да се нагърби с изграждане на мрежи в малките населени места.


За тази година има одобрени 26 проекта, а до 2011 ще има още 50.  150 онлайн услуги от държавната администрация  пък ще бъдат пуснати  до декември тази година.   Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия