Електронните книги ще убият книжните до няколко години

Експерти  от компания „Сони” прогнозират, че до пет години продажбите на електронни книги ще изпреварят тези на печатните. ”Преди години смятахме, че това ще се случи след десетилетие, но сме сгрешили. Срокът е до пет години&rd

2010-06-18 09:23:19
Електронните книги ще убият книжните до няколко години
Експерти  от компания „Сони” прогнозират, че до пет години продажбите на електронни книги ще изпреварят тези на печатните. ”Преди години смятахме, че това ще се случи след десетилетие, но сме сгрешили. Срокът е до пет години”, казва Стив Хабър, президент на бизнес отдела за електронни четящи устройства в „Сони”.

Компания „Сони” ще спонсорира  нова категория в тазгодишните литературни награди „Дилън Томас” – за най-добра книга на неиздавани автори под 30-годишна възраст. Отличията, носещи името на популярен уелски поет, ще бъдат раздадени през декември.

БЪЛГАРИНЪТ Е ПОЛУ-ЧИТАТЕЛ

Всеки българин си купува по половин книга  годишно, докато в другите европейски страни купуват средно по 12 книги на година. Тези тревожни резултати бяха обявени от

Асоциация „Българска книга”  при откриването  на пролетния панаир на книгата през април. От асоциацията отправят призив към премиера Бойко Борисов, за подновяване  на библиотечните фондове и предприемане на спешни мерки за поощряване на четенето. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия