Заловен 18-годишен хакер

18-годишен ученик от София е успял да хакне сайтовете на банка и на няколко фирми  и да ги изнудва за пари, съобщиха от МВР. Хакерът  успявал да блокира базата данни на  фирмите, а после  изпращал заплашителни имейли, в кои

2010-06-04 14:56:46
Заловен 18-годишен хакер
18-годишен ученик от София е успял да хакне сайтовете на банка и на няколко фирми  и да ги изнудва за пари, съобщиха от МВР.

Хакерът  успявал да блокира базата данни на  фирмите, а после  изпращал заплашителни имейли, в които  ги информирал, че ще  оправи проблема им срещу определена сума. Младежът е разбивал и  пароли за служебни пощенски кутии, след което  рекетирал титулярите.

Според МВР,  хакването е ставало чрез намерени пролуки в защитата на сайтовете или пропуски в изграждането им.


Потърпевшите веднага са се оплакали в полицията  и не са се хванали на въдицата на хакера. Добре е, че младежът е хванат веднага, преди да е успял да  направи сериозна беля. Младежът се разкайвал и обещавал това да не се повтаря.


Тийнейджърът  започнал да хаква сайтовете още в началото на годината. "Приятели" от  мрежата го учели как да прави шашмите.

При акцията на ГДБОП, когато младежът е заловен, в дома му са намерени компютърни конфигурации. От неговите действия са пострадали 3 дружества, сред които има и една банка.  Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия