Арестуваха 26-годишен Интернет пират

26-годишен  русенец е задържан, заради нелегална търговия с книги. От месеци Диан Х.С. от Русе, въртял незаконен бизнес с нелегално сканирани заглавия от световноизвестни автори. Русенецът подбирал книги от библиотеки и ги продавал чрез заплащан

2010-05-24 17:55:14
Арестуваха  26-годишен Интернет пират
26-годишен  русенец е задържан, заради нелегална търговия с книги. От месеци Диан Х.С. от Русе, въртял незаконен бизнес с нелегално сканирани заглавия от световноизвестни автори. Русенецът подбирал книги от библиотеки и ги продавал чрез заплащане на SMS на кратки телефонни номера на цена от 4.80 лева. Незаконната търговия излязла наяве след като прочутият български писател Стефан Цанев научил, че може да си свали безплатно нашумелите му „Български Хроники” от онлайн библиотека в Интернет. Диан предлагал за продан не само съдържанието,  но и кориците на оригиналните издания на българските издателства. Уличеният е задържан за 24 часа. Ако бъде обявен за виновен, Диан ще претърпи наказание до 5 години затвор и глоба в размер на 5000 лева.

Стефан Цанев споделя, че 6000 потребители са се възползвали от предоставената им възможност. Книгата му била сваляна многократно, дори можело да се поправят и вмъкват текстове към оригиналния такъв. Автор:

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия