Борят пристрастеността към интернет със специален софтуер

Правителството на Южна Корея възнамерява от следващата година да започне предлагането на специален софтуер, предназначен за пристрастените към интернет жители на страната. Азиатската държава е една от страните, в които зависимостта към глобалн

2010-03-22 21:45:44
Борят пристрастеността към интернет със специален софтуер
Правителството на Южна Корея възнамерява от следващата година да започне предлагането на специален софтуер, предназначен за пристрастените към интернет жители на страната.

Азиатската държава е една от страните, в които зависимостта към глобалната мрежа е най-голяма. От пристрастеност към интернет в Южна Корея страдат над 2 милиона души, което прави около 4% от населението.

Специалният софтуер, който правителството ще предлага напълно безплатно на всеки, който иска да се възползва от него, ще разполага с две основни функции. Първата ще изключва компютъра „по взаимно съгласие” след предварително настроено време. Втората, наречена „Интернет умора”, пък ще прави игрите много по-трудни и невъзможни за минаване, така че запаленият геймър бързо да се отегчи.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия