Устата планира да произведе собствена Facebook-игра. С това отново застава начело в класацията за най-ексцентрична и креативна българска звезда, която ще анимира образа си, за да се “остави в ръцете” на хилядите си фенове и приятели в социалната мрежа и да ги забавлява по тотално нов начин. Изпълнителят ще представи в най-скоро време плановете за първата си facebook-игра, но преди това той и екипът му ще издирват най-оригиналния сценарий за нея. От 1 март - 15 април, стартира национален конкурс за сценарий на нова facebook-игра, с главен герой Устата! Фантазирай, реализирай и спечели голямата награда!

От началото на март започва пресяването на най-добрите сценарии, изпратени от цяла България, за личната facebook-игра на Устата. Търсят се млади и ентусиазирани хора, запалени геймъри, фенове, автори на любителски разкази или професионални сценаристи, които имат свежи идеи и новаторско мислене.

Желателно е сценариите да са отворени, без край, с нестандартно съдържание, забавни и интересни за хора от всички възрасти.

Краен срок за подаване на сценариите – 15 април 2010. Най-оригиналните от тях ще бъдат селектирани, а техните автори поканени на лично интервю с Устата и екипа, разработващ играта.Награден фонд от 5000 лв. ще бъде разпределен между най-добрите предложения.Победителят ще грабне награда от 2000 лв. и възможността да продължи разработването на сюжета на facebook-играта и за в бъдеще.

“Целта на този проект е да покаже, че в България има млади и креативни хора, има талантливи сценаристи и дизайнери, които са готови да променят облика на виртуалния facebook свят, в който все повече хора прекарват своето време”, споделя Устата за идеята си. “Надяваме се новата facebook-игра да се превърне в абсолютен хит, да се преживява от всеки играч, да разчупи представата за убиване на свободното време, създадена от вече поизтърканите MafiaWars, разни ферми или рибки. В днешно време, когато истерията по facebook-игрите е завладяла всички, ще въведем нов вид забавление в социалната мрежа, насочена към феновете, вълнуващи се от живота на звездите във facebook.А защо не и за антифеновете? Предлагаме ви пълен виртуален контрол над популярна личност – живота й или нейната гибел е в ръцете на играча! В този смисъл, очакваме яки идеи за сценарии и вярваме, че можем да създадем страхотен екип от млади хора, с които ще работим съвместно.”
Автор: Александър Ненов