Google създава мобилен телефон-преводач

Американската интернет компания Google обяви, че разработва специална програма за мобилен телефон, която ще превежда думите от чужд език на родния ни по време на разговора. Изработката на софтуера се осъществява на базата на вече създадения о

2010-02-08 14:58:16
Google създава мобилен телефон-преводач
Американската интернет компания Google обяви, че разработва специална програма за мобилен телефон, която ще превежда думите от чужд език на родния ни по време на разговора.

Изработката на софтуера се осъществява на базата на вече създадения онлайн преводач, който до момента превежда на 52 езика, а за усъвършенстването му работят хиляди хора по цял свят, както и на системата за гласово разпознаване, която позволява на собствениците на мобилни апарати да осъществяват търсения в интернет без да използват клавиатурата.

Идеята обаче далеч не е иновативна. Нека да припомним, че в края на миналата година японската корпорация за електроника и телекомуникации НЕК обяви, че е изобретила очила-преводачи, които успешно съумяват да превръщат устната реч на определен език в текст на родния език на ползвателя си.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия