Бедствието в Хаити доведе до интернет измами

Виртуални престъпници направиха опит да извлекат полза от трагедията сполетяла Хаите след разрушително земетресение.Чрез имейли се разпространяват призиви за помощ. Незаконната и аморална акция придобила такива мащаби, че принудила ФБР да направи

2010-01-14 20:37:39
Бедствието в Хаити доведе до интернет измами
Виртуални престъпници направиха опит да извлекат полза от трагедията сполетяла Хаите след разрушително земетресение.Чрез имейли се разпространяват призиви за помощ.

Незаконната и аморална акция придобила такива мащаби, че принудила ФБР да направи официално предупреждение към всички потребители да следят внимателно истиността на своите електронни писма, свързани с помощ за Хаити, и да проверяват интернет адресите, от които са изпратени.

Съвет на властите е потребителите да не отговарят на спам писма, да не отварят прикачените към тях файлове и да не кликат върху никакви линкове, а моментално да изтриват писмата.На желаещите да помогнат, експертите препоръчват преди изпращането на каквито и да е суми да бъде проверен произходът на организацията участващата в благотворителната кампания.


Жертвите на земетресението в Хаити към момента се доближават до 100 хиляди...
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия