Английският хипнотизатор Крис Хюз е запланувал тази вечер да използва сайтовете "Фейсбук" и "Туитър" за да хипнотизира над 6 хиляди човека.

34-годишният британец е категоричен, че онези които попаднат под хипнозата няма да могат да станат от столовете си, до края на този експеримент за най-много хипнотизирани във виртуалния свят.

Подобни опити никога до сега не са били правени, а интересът към нестандартното хрумване е повече от огромен.Желание за участие са заявили хора от 85 държави, от Перу до Израел.Най-заинтересувани от това, което предстои да се случи са англичаните, италианците и американците. Събитието, наречено "Социален транс", съвпада със Световния ден на хипнозата.

Очаква се да бъде записано в Книгата за световни рекорди на Гинес.Преди старта на сеанса ще бъде направена анкета за да бъде предоставена информация на скептиците.Хюз обяснява, че минута след началото на експеримента, гласът му ще повлияе толкова силно на участниците, че те ще изпаднат в дълбок транс и няма да бъдат способни да виждат каквото и да е.Хюз се надява да просвети хората относно хипнозата и това което тя всъщност представлява, а именно внушение на подсъзнателно ниво.

В 30 минутния сеанс право на участие имат всички пълнолетни, с изключение на бременните, хора с установени психически или душевни заболявания, а също така и такива под въздействието на алкохол и наркотици.Сеанса ще бъде единствено слухов, тоест лицето на хипнотизатора няма да се вижда.Крис Хюз ще бъде в Банбъри, Оксфордшир.Потребителите на "Фейсбук" и "Туитър" ще се нуждаят единствено от слушалки и удобен стол.

Записванията за участие в сеанса стават на сайта http://bit.ly/socialtran (според "Дейли мейл") и www.Socialtrance.com (според "Дейли телеграф").
Автор: Tsveti