Всяко десето  дете е  ставало жертва на педофилски набези в интернет. Това сочат  последните данни  на НЦИОМ. 58 процента от анкетираните тийнейджъри между

12 и 18 години са получавали порно материаи, 26 процента - покани за виртуален секс, както и  оферти за срещи с непознати. Не са редки и случите, при които на тийнейджъри са пускани клипове с расистки сцени. Според данните от изследването на младежите често се опитват да им пробутат и наркотични вещества.  Някои от  тях сами си търсят белята с откровено сексуални никове, показват още резултатите от изследването. Тийнейджърите прекарват по най-малко 3,5 часа на ден онлайн. През уикендите  времето достига до 5  часа, а най-лошо е през ваканциите, когато те стоят пред екрана най-малко по 6 часа. Най-предпочитаното време  за сърфиране на  младежите е от 17 до 0 часа, което пък поставя въпроса за родителския контрол.

У нас все още не могат да се наложат правила за ползване на многобройните сайтове за запознанства и социални мрежи, където тийнейджърите качват снимки безконтролно.
Автор: Албена Иванова