Наближава края на годината, края на кризата и все по-често се задава въпросът - какво да очакваме през новата година? Google отново успя да изненада приятно своите почиталите като месеци преди очакването пусна своята безплатна операционна система Chrome, носеща името на един от най-леките браузери на пазара, собственост отново на търсачката гигант.

Публикуваната система е разбира се 100% безплатна (естествено), и претендира да измести Windows от пазара с пълна сила. Все още критиците не вярват, че това е възможно, но въпреки това новата операционна система вече е свалена от стотици хиляди Интернет потребители, които имат желание да тестват макар и доста примитивната на този етап система.

Какво ще се случи през следващата година? Новата операционна система ще залее пазара като редица потребители, които използват услугите на Google ще преминат изцяло към него. Напомняме ви, че Google освен търсачка от години налага на пазара уеб базирания си офис, уеб базирана система за снимки, която има програма, която можете да инсталирате на компютрите си, уеб браузър, който наистина се оказа най-лекия и бърз в света до момента, въпреки липсата на добавки към него, Google calendar заместващ Outlook приложенията, Gmail, който замесва не само Outlook, но и всички досадни уеб приложения... На практика Google вече имат пълен арсенал от услуги и продукти, които може да задвижат един офис при това напълно безплатно и без инсталирането на ненужен и тежък софтуер.
Автор: Александър Ненов