Трилогия създадена по най-новата компютърна игра HELLGATE London

Трилогията на Мел Одом Hеllgate: London е създадена по най-новата ролева компютърна игра, носеща същото име. Действието в първата книга „Изходът“ се развива 18 години преди събитията в играта. В навечерието на Вси светии през 2020 г. Т

2009-02-17 09:37:26
Трилогия създадена по най-новата компютърна игра HELLGATE London
Трилогията на Мел Одом Hеllgate: London е създадена по най-новата ролева компютърна игра, носеща същото име. Действието в първата книга „Изходът“ се развива 18 години преди събитията в играта.

В навечерието на Вси светии през 2020 г. Томас Крос – рицар тамплиер, заклел се да защитава Лондон с цената на живота си – влиза в битката, за която се е подготвял цял живот. Той се изправя срещу демоните, нахлули през портата, зейнала между ада и нашия свят, които заплашват Земята с невиждана разруха. Въоръжен с високотехнологична нанодин броня и магически сили, непознати на обикновените хора, Томас се хвърля в боя, който се оказва съдбовен за него.

През това време единственият му син – Саймън, се намира насред пустошта в Южна Африка, където е водач на туристически групи. Той също е обучаван за тамплиер, но се е отрекъл от завета на рицарите, тъй като не вярва в съществуването на демоните. При завръщането си в Кейптаун след кървав сблъсък с бракониери Саймън узнава, че над Лондон е надвиснала опасност. Всички смятат, че градът е нападнат от извънземни, но той се досеща, че истината е друга – демоните, за срещата с които е бил трениран от малък, не са мит. Те някак са успели да проникнат в света на хората. Лондон и човешката цивилизация са застрашени от бедствие, по-могъщо от природните стихии. Докато жителите на полуразрушения град дават мило и драго да избягат от разразилия се Апокалипсис, Саймън рискува живота си да се върне там и да потърси баща си.

Две тайни организации се опълчват срещу демоничните създания, но се борят и за надмощие помежду си. Едните са тамплиерите, които обитават никому неизвестни разклонения на лондонското метро и поколения наред се подготвят да дадат отпор на подобни нашественици. Другите са кабалистите, които предпочитат да изследват, а не да унищожат ужасните творения на ада. Един от тях вербува Уорън Шимър, за да осъществи връзката с демоните. Уорън от дете притежава свръхестествени сили, които не разбира и не може да контролира. По някакъв странен начин те се увеличават с отварянето на дяволската порта. Това веднага е забелязано от демоничния лорд Мерихим, който има свои планове за Земята и смята да ги осъществи чрез Уорън.

Въпреки напредналите технологии и оръжия, хората губят първата битка от войната с тъмните сили. В тази война Саймън и Уорън се озовават в двата противникови лагера.

Мел Одом е създал силни образи и изпълнен с напрежение динамичен сюжет. Той показва завидни познания в областта на историята и литературата, както и на съвременната поп култура. В сътворения от него свят са органично преплетени древната магия и модерните технологии. Романът ще допадне както на геймърите и читателите, които се интересуват от Средновековието, така и на любителите на фантастиката и дарк фентъзито. „Изходът“ – първа част от трилогията Hеllgate: London, е прекрасна книга, написана от майстор разказвач. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия