Топ 3 съвременни писатели на романтични романи

Ето кои са те

2023-09-27 11:00:00
Топ 3 съвременни писатели на романтични романи
Снимка: freepik.com

Любовта и страстта са основни теми в романите още от 18-ти век. Причината е не само в завладяващите истории, но и в щастливия край, даващ това гъделичкащо усещане на читателите, че любовта съществува

 

Съвременната романтична литература не опира само до любовта, а към нея са включени еротиката, фентъзито и дори мистерията. 


Нека ви представим и тримата, или ако трябва да сме по-точни, четиримата писатели на романтични романи, чийто творби ще задържат вниманието ви и в най-късните часове на нощта.

 

 

романтичен роман

Снимка: freepik.com

 

Ел Кенеди


Името Ел Кенеди със сигурност ви е познато, особено ако четете любовни романи. Тя може да се похвали с над 50 романа, по-голяма част от които са романтични трилъри, спечелили множество награди. 

 

Една от наградите е RITA от 2009 година, която е истинско постижение за всеки писател в жанра.

 

Романите на Ел Кенеди се намират мястото си в списъците с бестселъри на New York Times, USA Today и Wall Street Journal. Успехът е благодарение на мистериозните истории, които умеят да завладяват читателите. 

 

Една от най-известните ѝ поредици е Off-Campus, която се състои от девет самостоятелни романа, подходящи както за тийнейджъри, така и за възрастни. Първата книга, „Сделката“, беше номинирана за наградата Goodreads Choice за най-добър романтичен роман през 2015 г. 

 

Историята се върти около младата Хана Уелс, която е готова да сключи сделка с “лошото момче” в колежа - Гарет Греъм. Причината е нейната неувереност и това, че е влюбена в Джъстин Колф и не знае как да привлече вниманието му.

 

Хана трябва да помага на Гарет с уроците, а той да я подготви да съблазни Джъстин. Макар и всичко да върви по план, между тях пламва истинска страст, която кара Гарет да се замисли върху намеренията си към Хана. 

 


Сред другите известни романи на Ел Кенеди са “Good Girl Complex”, “Bad Girl Reputation”, “The Girl Summer”, които все още не са преведени на български език. Романите са показателни за това, че въпреки опитите на персонажите да се опитват да се дистанцират един от друг, любовта винаги намира перфектния момент да се намеси. 

 

Кристина Лорен 


Зад името на Кристина Лорен не стои една писателка, а псевдонимът на приятелките Кристина Хобс и Лорен Билингс. Те започват да работят заедно през 2009 година, създавайки 18 бестеслъра, преведени на 30 езика.

Както на Ел Кенеди, така и романите на Кристина Лорен са част от списъците за бестселъри на USA Today и New York Times

 

Дуото става сензация с романа “Любов и други думи”, разказващ трогателната история за първата любов, разделените пътища и повторната среща след повече от десетилетие.

Други известни романи, харесвани изключително много и от българската аудитория, са    “Красив негодник”, и “Експеримент “Истинска любов”.

Главните героини в произведенията на Кристина Лорен нямат нищо общо с клишираните образи в повечето любовни романи. А какво по-добро показно за тяхната креативност от това?


 

Колийн Хувър


Колийн Хувър пленява читателите си с всеки един издаден романтичен роман. Сред главните причини за многобройните ѝ почитатели е нейната способност да анализира емоциите и чувствата на персонажите и да ги представя под различен ъгъл. 

 

Голяма част от творбите ѝ са в списъка с бестселъри на New York Times, а през 2022 Хувър беше заела 5 от топ 10 най-продавани книги за годината USA Today. “Никога повече”, “Девети ноември” и “Споменът за него” са само част от популярните ѝ книги.

 


Ще обърнем специално внимание на “Никога повече”, тъй като това е една от най-запомнящите ѝ се творби. В нея се навлиза в дълбините на любовта и силата, която е необходима на човек, за да се измъкне от токсична връзка. Самата писателка споделя, че книгата е вдъхновена от живота на нейната майка.


Писателите, изброени в статията, успяват да съчетаят различните жанрове в перфектна симбиоза с романтиката. Те умело предават емоциите, чувствата и мислите на персонажите по резониращ с читателите начин, добавяйки нотки мистерия и драма.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия