Знаци, че сте прекалено обсебени от връзката си

Това не е здравословно

2022-04-21 15:00:00
Знаци, че сте прекалено обсебени от връзката си
Снимка: Pixabay/oixauvoltei

Нормално е, когато сме в нова връзка да сме много развълнувани, да искаме да прекарваме много време с партньора, за да го опознаем още по-добре и защото има тръпка, да мислим и говорим за връзката постоянно. Но, ако дори когато първоначалната еуфория и розовият период отминат и вече сме от доста време с половинката, продължаваме да сме като обсебени от връзката, това не говори добре за нас и отношенията. Вижте знаците, че сте прекалено зависими от гаджето и обсебени от връзката си, според "Elite Daily".

 


1. Светът ви се върти само около половинката

 

Нормално е да мислите за партньора през деня - той е голяма част от живота ви. Но ако сте толкова фокусирани върху него и свързвате всичко около вас и всяка мисъл с него, това ви прави обсебени и не е здравословно. Това пречи на работата и личния ви живот и може да имате проблеми в службата, училище. Не може да се концентрирате, защото постоянно се питате какво прави гаджето и дали му липсвате. Дори отбягвате семейство и приятели, ако партньорът ви позвъни и винаги той е на първо място - това обижда роднините и не ви прави чест.

 

2. Говорите само за връзката

 

Когато сте с приятели, забелязвате ли, че те са отегчени, когато говорите за връзката и спират да ви слушат или са раздразнителни? Може да е така, защото постоянно говорите за гаджето и сте разказвали всичко за него много пъти. Нормално е да го споменавате, но не и то да е единствената тема на разговор, сякаш нищо друго не се случва в живота ви. Ако не може да спрете да говорите за него през цялото време, това е проблем и дразни околните.

 

3. Състоянието ви зависи от настроението на партньора

 

Все едно самите вие нямате чувства. Естествено, има моменти, в които може да се влияете от настроението на партньора, да му съчувствате и да се разстроите, когато нещо неприятно му се случва. Но не е реално вашето настроение да зависи само от него и да сте като негово отражение. Това показва, че сте обсебени от него и той ви влияе на здравословното състояние. Проявявате прекалено много съчувствие и половинката е център на емоционалното ви състояние. Излиза, че все едно не сте личност и нямате собствени мнения, чувства.

 

 4. Пренебрегвате своите нужди

 

Не е хубаво да сме егоисти, но и не може всеки път да поставяме чувствата и необходимостите на партньоа на първо място. Ако постоянно го правите и пренебрегвате себе си, вие сте обсебени от връзката и зависими от половинката си. Трябва да обръщате внимание и на своите желания, иначе означава, че имате проблем с поставянето на граници и партньорът винаги ще пренебрегва вашите нужди.

 

5. Спрели сте да правите нещата, които обичате

 

Друг много опасен показател - изоставили сте хобитата, интересите, приятелите си и вече не правите нещата, които преди редовно сте правили и са ви носили наслада. Например - уроци по танци, писане, ходене по излети, четене, рисуване и т.н. Преди тези неща са ви правили щастливи, а сега се отказвате от щастието си, за да прекарвате повече време с половинката или защото тя не обича тези неща. Трябва да помислите дали отношенията си струват това. Здравословната връзка изисква компромиси, но не толкова много. Може партньорът да ви подкрепя, когато правите това, което обичате и трябва да има баланс.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия