4 начина да преодолеете човек, когото не можете да имате

Вижте как това да стане по-бързо

2023-09-07 15:00:00
4 начина да преодолеете човек, когото не можете да имате
Снимка: iStock/Paolo Cordoni

Не е тайна, че да обичате някого, когото не можете да имате, е доста болезнено. Изисква се време, докато приемете, че човекът ви е отхвърлил, че нямате шанс с него и трябва да продължите напред с живота си и да забравите за тези чувства. Трудно е да преодолеете някого, към когото изпитвате любов и това няма да стане бързо. Но ето няколко съвета как може по-лесно да забравите човека, според "Elite Daily".

 

Прекъснете комуникацията

 

За ваше добро е да спрете да общувате и да си пишете с човека, в когото сте влюбени, ако той ясно ви е дал да разберете, че не иска връзка с вас, а ви приема само като приятел. Това е много трудно да се направи, докато имате чувства, тъй като харесвате човека, искате да го задържите в живота си, дори само като добър познат. Но не трябва да приемате по-малко, отколкото заслужавате. Докато комуникирате с тръпката, ще се влюбвате още повече, ще се впечатлявате от определени качества и тайнично ще се надявате, че в бъдеще имате шанс с нея, че тя може да развие чувства към вас. Така сте в задънена улица, не може да продължите напред и чакате нещо, което може и да не дойде. Изкушаващо е да продължите да си говорите и споделяте, но не го правете - така никога няма да получите всичко, което искате от този човек или да намерите нов. Заети сте с мисли за него, разочаровани от реалността и изпускате другото, което може да ви се случи. Трябва да намерите човек, с когото имате бъдеще.

 

Приемете, че любовта няма да изчезне

 

В същото време не очаквайте веднага да загубите чувствата към тръпката, особено ако сте спрели да общувате. И не заравяйте тези чувства дълбоко в себе си, не се крийте от тях. Колкото повече се опитвате да ги отблъснете, толкова повече те ще се връщат към вас. Приемете, че сте влюбени, надявали сте се да имате връзка с този човек, а сега трябва просто да се оставите на чувствата, да потъгувате и чак след време да ги преодолеете. Трябва да си дадете време, в което да помислите и да се излекувате, няма как веднага да продължите напред и да отричате за чувствата. Позволете си да изпитате болката, така раната ще зарасне по-бързо. Може да говорите с близък приятел, роднина или терапевт за чувствата и емоциите, не ги потискайте.

 

Снимка: iStock/vladans

 

Фокусирайте се над друго, не над любовта

 

Да продължите напред може да бъде по-лесно, когато сте заети с работа, хобита, проекти, учене, страст и се фокусирате над някакви свои цели, мечти, интереси или времето, прекарано с приятели. За да преживеете загубата на любовта, намерете нещо друго в живота ви, което ви прави щастливи и ви кара да се чувствате пълноценни - но не нова връзка или нова тръпка. Прекарвайте повече време със семейство и приятели, излизайте често, пътувайте, отдайте се на хоби, работете, учете, поставете си цели. Тези неща ви обогатяват и разсейват. Най-лошото е да стоите пред компютъра или телефона с чаша вино и да мислите за миналото. По-добре излезте, забавлявайте се с приятели и правете нови неща.

 

Не си правете профил в приложения за запознанства

 

Някои хора смятат, че по-лесно ще преодолеят даден човек, ако започнат да флиртуват и излизат с друг. Но това е вредно, ако още имате силни чувства и изпитвате болка. Не е хубаво веднага да търсите нов човек, тъй като той ще е само заместител, ще го използвате и може да го нараните. Дори той да не търси нещо сериозно, вие все пак проектирате страстта и обичта върху него и това не е полезно. По-добре не си правете профили в сайтове и приложения за запознанства и помислете какво друго ви носи щастие и наслада - приятели, хобита, пътувания. Помислете как по друг начин може да се чувствате обичани и в безопасност. Не трябва да търсите някого, само за да преодолеете друг и да не сте сами. Когато сте готови, любовта ще се появи, без да я насилвате.

 

Снимка: iStock/andbjo

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия