5 начина, по които саботирате връзката си

Вижте кои са те

2021-10-21 16:30:00
5 начина, по които саботирате връзката си
Снимка: Pexels

Здравите, стабилни и силни връзки изискват много работа. Трябва с партньора да се опознаете добре, да си изградите доверие, да разберете какво се харесва и кое не се нрави на другия. И да поправите някои свои грешки, както и да следите какво е поведението ви, когато имате връзка. Често сами саботираме връзката си, без реално да има чак толкова много и големи проблеми в нея. Ето как да разпознаете дали правите това, според британския "Cosmopolitan".

 


Бягате от болката

 

Смятате, че има перфектна връзка, в която може да няма почти никакви спорове, проблеми и с партньора да не се наранявате. Ако сте гледали много романтични филми, може да вярвате в нещо, което не съществува или да си измисляте проблеми, които не съществуват. Това става, като преувеличавате някои ситуации или анализирате прекалено всичко. Сами се убеждавате, че партньорът не е "eдинственият". Имате прекалено много изисквания, които няма как да се изпълнят. Интересното е, че може да правите това във всяка връзка, ако вярвате и, че любовта винаги боли и няма истинска любов. Не трябва да си наумявате, че има перфектна връзка или че не съществува истинска любов - и двете вредят.

 

Слушате само критика в себе си

 

Във всеки от нас има един глас, който често ни съветва да сме песимисти. Да се надяваме за най-доброто, но да се подготвим за най-лошото. Естествено, трябва да сме здраво стъпили на земята и да не си правим илюзии. Но, не и да слушаме само критика в себе си. Така можем да се убеждаваме, че не сме достойни за определен човек, че нещата няма как да потръгнат и да саботираме връзката още в началото ѝ. Оставете се по течението и се отдайте на щастливите моменти. Позволете си да изпитате радост, не мислете за това дали после ще ви боли.

 

Снимка: Pexels

 

Не можете да отстъпвате

 

Някои хора просто не могат да признаят, че бъркат и че другият е прав. Те са инати, имат его и предпочитат да останат сами, отколкото да признаят грешката и да похвалят партньора за нещо. Повечето двойки се карат често, това е добре, тъй като така се решават конфликти и се опознавате повече. Стига да има уважение и да се изслушвате, споровете могат да направят връзката по-здрава и силна. Не позволявайте на егото и липсата на компромиси да ви саботират.

 

Интересувате се какво мислят другите

 

За някои мненията на околните - роднини, приятели, колеги, съученици, са много важни. Те търсят техните съвети, засягат се от коментарите им и приемат по-сериозно казаното от тези хора, а не от партньора. Това много вреди на връзката. Помнете, че само вие знаете кое ви кара да се чувствате добре, кое бихте или не бихте приели. Не пренебрегвайте партньора и не го омаловажавайте заради другите. Не е хубаво, често да отменяте планове с половинката, особено ако са важни, за да правите нещо не толкова съществено с приятели.

 


Забравяте, че не сте еднакви

 

Да очаквате партньорът да мисли, чувства и постъпва по същия начин, по който и вие е абсурдно и друга форма на саботаж на връзката. Не трябва да сте непоклатими и да приемате само своите мисли, чувства и постъпки за правилни - това ще донесе голям стрес и ще разстрои и вас, и партньора. Трябва да приемате миналото и някои постъпки на партньора, ако го обичате и да цените неговите вярвания, както и положителните му качества. Само ако се приемате един друг, ще можете да бъдете щастливи.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
pipinana
преди 2 години

i dori da slojja vsi4ko tova na kantara , pak ima edna nesigurnost , dokato ne se gu6na v pregrudkite na moia goliam liubim 4ovek , kogoto obojavam


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия