6 знака, че сте в токсична връзка

Ето кои са те

2019-08-16 18:00:00
6 знака, че сте в токсична връзка
Снимка: Pexels

Няма идеална връзка, в която всичко да е спокойно и хубаво, да няма конфликти и спорове между партньорите. Но стабилната и здрава връзка кара двамата да се чувстват обичани и защитени, зарежда ги положително и им дава енергия, прави ги щастливи. Ако по-често се чувствате депресирани, подценени, изтощени; ако едни и същи грешки и конфликти продължават да се повтарят, вероятно връзката е станала токсична и с партньора сте прекалено различни, няма как да решите разногласията си. Ето и няколко знака за това.

 


1. Липса на комуникация

 

Липсата на комуникация застрашава всяка връзка. Няма как проблемите да се решат, ако не говорите за тях, ако не ги обсъждате внимателно и подробно, ако не си казвате какво чувствате, кое не ви харесва и какво ви наранява. Ако не изразявате чувства и емоции и не говорите открито с партньора, винаги ще има спорове.

 


2. Неизслушване

 

Това е свързано с комуникацията. Може само единият партньор да говори открито, да иска да обсъжда проблемите, да обяснява как се чувства - а другия да не иска да го изслуша до край, да го прекъсва, да омаловажава чувствата му, да сменя темата, да избягва тези разговори, за да няма драма. Но това причинява още по-голяма драма, така не може да оправите проблемите и ако не изслушвате някого, значи не ви интересува как се чувства той и не го уважавате.

 


3. Неуважение

 

Неуважението и незаинтересоваността са обратното на любовта, а не омразата. Когато постоянно има обиди, лоши думи, когато единият партньор е по-груб, студен и не проявява съчувствие, той не уважава половинката си. Не е нормално постоянно да обиждаш човек, когото обичаш и да не се интересуваш от него и неговите хобита. В здрава връзка партньорите се уважават, ценят и проявяват съчувствие, когато има проблем.

 

Снимка: Pexels


4. Вражеска атмосфера

 

Това е продължение на проблема с неуважението. Ако връзката е изпълнена с гняв, дразнене, ярост, обиди, физическо или вербално насилие, това не говори за стабилни отношения и истинска, безусловна любов.

 


5. Нечестност

 

Най-важното, което трябва да има в истинските връзки, е честност и искреност. Трябва да сте напълно откровени, открити пред партньора, искрени, да му споделяте всичко. Да не криете нищо от него, колкото и лошо и срамно да е то. Особено лошо е, когато други хора знаят нещо за вас или ваша постъпка, а партньорът, уж най-близкият и скъп ваш човек, не го знае. Тайните проваля връзката. Отношенията, в които има прикриване, лъжи и тайни не могат да са стабилни и истински.

 


6. Липса на доверие

 

Когато решите да сте с някого и му кажете, че го обичате, това означава, че му вярвате. Няма как да сте близки, ако си нямате доверие. Затова не допускайте да губите доверието на човека до себе си. Не разказвайте на други личните неща, които той е споделил с вас, не давайте на странични хора много информация и подробности за вашата връзка - вашата обич, скандали, конфликти, решения, проблеми, емоции - те са си само за вас и трябва да бъдат уважавани. Именно това наричаме личен и интимен живот.

 

4 знака, че НЕ сте готови за връзка

 

Срещайте се с новото гадже само веднъж седмично

 

3 знака, че връзката ви е стабилна

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия