Мъжете са по-сколнни да излизат с бивше гадже на приятел

Ето какво показва ново проучване

2019-05-22 12:00:00
Мъжете са по-сколнни да излизат с бивше гадже на приятел
Снимка: Pexels

Бихте ли излизали с бивше гадже на ваш добър приятел? А ще се ядосате ли, ако близък ваш приятел флиртува с ваше бивше гадже и дори излиза по срещи или създава връзка с него? Това са били част от въпросите, зададени по време на провеждане на проучване на приложението за запознанство "Plenty of Fish".

 

Изследването обхванало 1 500 души, които са необвързани и резулатите показват, че една трета от тях са прекратявали приятелство, защото техен приятел е имал романтична връзка с тяхно бивше гадже.

 

77% от запитаните казват, че винаги "спазват правилата" - да не излизат с бивше гадже на приятел, а 18% казват, че само понякога спазват това неписано правило. 5% от необвързаните посочват, че никога не са спазвали това.

 

77% от отговорилите посочват, че първо биха искали одобрение от приятеля си и биха питали дали той е съгласен те да имат връзка с негово бивше гадже, с бивше гадже на негови роднини или с негов приятел.

 

Анкетираните са били на всякаква възраст. Ето и кои възрастови групи са твърдо против връзките с бивша половинка на добър приятел:

 


78% от хората, родени между 1944 - 1964

 

73% от хората, родени между 1965 - 1979

 

68% от хората, родени между 1980 - 1994

 

66% от хората, родени между 1995 - 2000

 


Излиза, че жените спазват повече това правило и не биха излизали с бившия партньор на тяхна приятелка. Резултатите показват, че 65% от жените мислят, че това не е редно, докато при мъжете процентът е доста по-малък - само 33% от мъжете не биха имали връзка с бившото гадже на техен приятел.

 

Какво най-често крият мъжете във връзките?

 

4 знака, че НЕ сте готови за връзка

 

За момичета: 5 зодии, които си падат по лошите момчета

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия