Флирт в чата: Значения на емотиконите

Ето какво издават те

2019-01-09 18:00:00
Флирт в чата: Значения на емотиконите
Снимка: Pexels

Емотиконите могат да са доста изразителни и да издават точно какво мислите, особено когато си пишете с някого, с когото флиртувате или искате връзка. Ето и какви са значенията на някои от най-често използваните човечета, според "Your Tango".

 


1. Изчервено човече

 

Едното от значенията е буквално - засрамили сте се и сте се изчервили, защото сте прочели нещо, което не сте очаквали. Другият вариант е просто да сте прочели нещо, което ви е оставило напълно безмълвни, но в добрия смисъл - много доволни сте от това какво ви е казал въпросния човек. Може и той да е направил мил жест.

 


2. Изплезено човече

 

Това е перфектната емотиконка за флирт. Може да се изпраща често и в много различни ситуации. Издава безгрижие, игривост, така че няма да изплашите човека, с когото флиртувате. А и е подходяща за шеги и остроумни фрази и закачки.

 


3. Човече с влюбени очи

 

Много често то е погрешно възприемано. Хората го слагат в различен контекст, някои се страхуват да го използват в началото на флирта. Ако вече се във връзка, дори от кратко време, е добре да използвате тази емотиконка редовно - това издава, че наистина се интересувате от партньора и го харесвате. Но ако все още само излизате на срещи или само си пишете и нямате връзка, спестете си използването на това човече - може да изплашите човекът, с когото чатите - изглежда така сякаш вече сте обсебени от него и влюбени. Може да използвате емотиконката, ако искате да кажете, че сте развълнувани за ходенето на концерт, например, или когато говорите за любима група.

 


4. Намигащо човече

 

Човечето, което намига, е класика в жанра. То е любимо на мнозина, защото с него си казвате направо, че имате симпатия към човека, обичате да флиртувате с него и да се закачате. Понякога то е и заместител на недоизказаното, сложите ли го в края на изречение, значи намеквате на другия да чете между редовете.

 


5. Човече с ангелски ореол

 

Знаете ли, че най-популярното тълкуване на човечето с ангелски ореол е, че... искате секс? Сложите ли тази емотиконка в разговора, сякаш казвате - "Искам те". Не позволявайте на ангелското лице да ви заблуди, това всъщност означава, че сте готови да се разгорещите и сте в палаво настроение.

 


6. Човече, което изпраща целувка

 

Посланието е ясно. Готови сте да отведете флирта на друго ниво. Целувката показва, че не може да спрете да мислите за този човек, че го желаете, че страстта ви е завладяла и копнеете да се видите на живо.

 


7. Дяволче

 

При него има два варианта. Може да използвате дяволчето вместо ангелчето, когато сте директни и честни. И така изразявате сексуално желание, показвате, че искате да се отдадете на страстта и че имате неприлични мисли. Другият вариант е просто да покажете, че се шегувате, в момент, в който не е станало ясно, че казаното от вас е шега.

 

3 знака, че ТОЙ иска само СЕКС

 

4 начина, по които Facebook саботира връзката

 

Кога да качите първата снимка с новото гадже в Instagram?

 

5 неща, които хората разчистват/махат при нова връзка

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия