3 знака, че връзката ви е стабилна

Ето по какво ще познаете

2018-09-29 10:30:00
3 знака, че връзката ви е стабилна
Снимка: Pixabay

Всеки се нуждае от различни неща в една връзка и всеки от нас търси нещо специфично в партньора до себе си. Естествено, има някои общи неща, които издават, че връзката е здрава и силна - добра комуникация, обсъждане на чувствата и проблемите, доверие, споделяне, умерена ревност и т.н. Ето без кои 3 неща отношенията между двойките ще куцат според изследователи и психолози, цитирани от Your Tango.

 

 

1. Приятелство и компания

 

Хората имат нужда да споделят, но за това им трябва сигурен и доверен човек. Освен близък роднина, това може да бъде партньорът. Чрез споделянето се сближаваме още повече и изграждаме доверие помежду си. Партньорът би следвало да е човек, който ви приема с всички недостатъци и страхове и на когото не се притеснявате да кажете всичко. Така се чувствате по-свързани, сигурни и обичани. А и те са постоянната ви компания - заедно може да вършите много неща, споделяте хобитата си, имате безброй спомени от различни места и дейности, които сте вършили заедно.

 

 

2. Симпатия (физическа и емоционална)

 

 
Това е свързано с нуждата ни да сме харесвани от някого и някой наистина да го е грижа за нас. И този някой трябва да ни го показва често - и физически, и с думи и емоции. Ако постоянно се прегръщате и целувате, това е добър знак - партньорът не може да стои далеч от вас, чувства истинска привързаност, не може да ви устои, привличате го. А ако и редовно ви обяснява какво означавате за него, споделя ви какво цени и харесва във вас, води ви на любимите ви места, прави ви романтични изненади, организира вълнуващи начини за прекарване на времето и ви изслушва - този човек наистина е загрижен за вас и уважава вас като личност.

 

 

3. Емоционална подкрепа

 

 
Eдна стабилна връзка не се проваля, когато един от двамата преминава през труден период. Може да сте по-изнервени, да спорите по-често, но това ви прави само по-близки и показва, че може да разчитате един на друг. Всеки човек има нуждата неговите заслуги да бъдат признати, да му се окаже помощ, да усеща подкрепата на половинката си. Това успокоява, лекува другите проблеми и ни дава кураж. Така знаем, че има човек, който няма да се стресне от лошото и ще е до нас. И помощта и подкрепата ще дойдат, дори без да ги търсим.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия