3 знака, че партньорът ви не ви уважава

Ето кои са те

2018-08-22 12:00:00
3 знака, че партньорът ви не ви уважава
Снимка: Pexels

Ето какво споделят американски психолози по темата.

 

 

Контролират ви

 

Ако партньорът винаги решава какво трябва да се купи, къде трябва да отидете на почивка, с какъв цвят да боядисате дадена стая и налага мнението си, явно не го интересува какво мислите вие. Най-нормалното нещо е да разбере дали сте съгласни. Иначе излиза, че се опитва да ви контролира и трябва да се съобразявате с него за всичко. Това е вашият живот и вие също имате думата.

 

Не правят компромиси

 

Хората често си мислят, че трябва да се раздават максимално за другия и да пренебрегнат себе си, за да върви връзката им. Това обаче не е полезно. Трябва да се намери златната среда - и двамата да правите компромиси, и то не прекалено големи.  Трябва да умеят да ви изслушват и разбират, ако в даден момент не можете да свършите нещо или да се видите с тях. Не бива да се отказвате от любимите си занимания и интереси, ако партньорът ви не ги споделя. Не може и да жертвате съня и почивката си постоянно, заради човекът до вас, особено ако той не го прави така често. Същото важи и за навиците - не може вие да се отказвате от нещо, което дразни половинката ви, ако не ви отвърнат със същото. 

 


Общуват активно с хора, които ги свалят

 

Много хора обичат да си галят егото, но това не е начинът. Ако партньорът ви постоянно комуникира с някой човек, който е влюбен в него, или флиртува с него, има нещо гнило. Партньорът може и да не ви изневерява, но самият факт, че говори често и се шегува с човек, който има чувства или симпатии към него, означава, че не проявява уважение към вас и омаловажава вашите чувства. Едно е да общува с приятели и близки, а съвсем различно - с човек, който има чувства или го сваля. Би следвало не само да обясни, че има сериозна връзка, но и че няма как да приема съобщения и разговори, които могат да наранят вас. Закачките с друг не би трябвало да са по-важни от връзката. А и в очите на другия човек, вие ще изглеждате смешни - че сте заслепени от любов и не виждате как партньорът ви не проявява уважение.

Автор: Ивета Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия