Разбери защо НЕ можеш да достигнеш до оргазъм

2016-09-26 16:12:00
Разбери защо НЕ можеш да достигнеш до оргазъм
Снимка: iStock

Има жени, които имат проблем с получаването на оргазъм. При някои това се случва, защото са твърде фокусирани към крайната цел, а при други, защото не могат да се отпуснат и да се насладят на случващото се. Има, разбира се, и други причини една жена да не може да получи оргазъм:

 

Сексът може да е невероятен дори когато не успяваш да получиш оргазъм – напълно възможно е да се наслаждаваш на случващото се в леглото, дори да не успееш да свършиш. Липсата на оргазъм не означава, че винаги ще водиш непълноценен сексуален живот. Дали сексът ще ти харесва или не, зависи единствено от теб. Оргазмът е невероятно изживяване, но и самият секс носи голямо удоволствие.

 

Има доста причини да не може да достигнеш до оргазъм – без значение дали проблемът е психически, физически или емоционален, важното е да разбереш, че с теб няма нищо нередно и нямаш нужда от лечение. По света има хиляди жени, които досега не са изпитвали оргазъм, но това не означава, че никога няма да им се случи. Просто не бива всеки път по време на секс да си мислиш дали ще успееш да свършиш или не и това да е най-важната ти цел. Отпусни се и се наслаждавай на самия акт, така оргазмът ще дойде рано или късно. Колкото повече мислиш за него и се притесняваш, толкова по-малък е шансът да ти се случи.

 

 

Има жени, които просто не могат да достигнат до оргазъм – за съжаление, наистина някои представителки на нежния пол просто не могат да свършат по време на секс. Обаче могат да достигнат до оргазъм, когато се самозадоволяват. Според статистиката близо 10% от момичетата между 25 и 29-годишна възраст никога не са свършвали, като това се случва и на 16% от момичетата между 18 и 24-годишна възраст.

 

Много жени имитират оргазъм – голяма част от представителките на нежния пол поне веднъж в живота си са имитирали оргазъм. Повечето го правят, за да не наранят партньора си и да го накарат да се чувства като некадърник в леглото. Други имитират оргазъм, защото искат сексът да свърши по-бързо.

 

Може да контролираш оргазма си – повечето дами си мислят, че оргазмът е като кихането и не може да се контролира. Това обаче не е вярно. За да се научиш само да контролираш оргазма си, трябва да се упражняваш и да разбереш как става това. Ако досега не ти се е случвало да свършваш по-време на секс, не означава, че няма да ти се случи. Просто трябва да бъдеш търпелива и да се научиш да контролираш тялото си.

 

Не се притеснявай да отидеш на сексолог – ако липсата на оргазъм те притеснява и не можеш да водиш пълноценен сексуален живот, то няма нищо лошо да отидеш на сексолог и да разбереш каква е причината да не може да свършиш по време на секс.

 

Запомни, че в самозадоволяването няма нищо лошо – има жени, които не могат да достигнат до оргазъм по време на секс, но им се получава, когато мастурбират. Опознай тялото си и това ще ти помогне да изпитваш по-голямо удоволствие по време на секс и ще увеличи шанса ти да достигнеш до оргазъм.

 

Някои лекарства саботират оргазма – ако пиеш антидепресанти или успокоителни, то може това да е причината да не може да свършиш по време на секс. Може дори да ти понижи либидото и да нямаш желание за никакви сексуални игрички с партньора.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия