Разбери дали лятната ти свалка ще преживее есента

2016-09-20 14:19:00
Разбери дали лятната ти свалка ще преживее есента
Снимка: iStock

Това лято се запозна със страхотен сладур на плажа. Няколко дни по-късно вече бяхте гаджета и се радвахте на ваканцията си заедно. Но дали връзката ви ще продължи и през есента или ще остане само красив спомен от лятната ви свалка?

 

Виж няколко въпроса, на които като отговориш, ще разбереш, че връзката ви ще стане по-сериозна:

 

Усещаш ли пеперуди в стомаха или смяташ, че е възможно да се появят след време?

В днешно време хората водят доста забързан начин на живот, като това се отнася и за връзките. Много момчета и момичета правят грешката да се запознаят с някого и да си тръгнат бързо, защото не са усетили на 100%, че това е тяхната половинка. Ако връзката ти е нова, добре е да се замислиш дали има страст и искри помежду ви, или дали има шанс да се влюбиш в него след време. Ако обаче усещаш, че няма химия между вас още от началото и такава няма и да се появи, по-добре да прекратиш всичко, когато лятната ви ваканция приключи. Ако обаче виждаш дори минимална възможност да се влюбите и да бъдете щастливи заедно, дай шанс на връзката ви. Знаеш ли колко връзки са започвали с „Да се виждам с този/тази?”, продължават с „Виждаме се, но само за да правим секс” и приключват с „Вече сме 3 години заедно и не можем да си представим живота един без друг”.

 

 

Готов ли е той да правите нещата, които обичаш през есента?

Ти обичаш да се разхождаш сред природата, сред есенните листа, да пиеш горещ шоколад в любимото си заведение, да похапнаш есенните плодове в парка и т.н. Дали обаче момчето, в което си се влюбила през горещото лято е готово да споделя твоите любими есенни хобита? Ако отговорът е положителен, то значи връзката ви има потенциал и може да се развие.

 

Можете ли да не правите секс, но да водите истински и пълноценни разговори?

Според някои речници изразът „лятна свалка” се превежда като „сексуално приключение без обвързване и драма, което трае само през лятото”. Ако ти обаче искаш нещо повече от сексуално приключение, искаш връзка, то си помисли дали би прекарвала свободното си време с това момче, ако не се натискате или не правите секс. Ако смяташ, че ще ти бъде скучно и всъщност вас ви свързва само сексът, то е ясно, че връзката ви ще приключи, след като си заминете от морето.

 

Сегашната ти връзка вписва ли се в контекста на предишните?

Погледни назад и помисли за връзките, които си имала. Случвало ли ти се е да се разделяш с някого още при първите ви проблеми? Склонна ли си да се застояваш във връзка, която видимо няма бъдеще? Ако не си сигурна какво точно искаш в любовта, помисли какви съвети са ти давали приятелите за предишните ти гаджета.

 

Имате ли едно и също виждане за връзките?

Ако ти не искаш сериозно обвързване, колкото и да е влюбен той в теб, връзката ви няма как да се развие. Или поне няма да бъде по начина, по който той иска. За да останете заедно през есента, зимата, а дори догодина, трябва да имате еднакво виждане за взаимоотношенията ви. Хубаво е да обсъдите тези неща рано, за да няма изненади на по-късен етап от връзката ви.

 

Кой е най-големият ти страх относно раздялата?

Напълно възможно е да не си сигурна дали искаш да продължите взаимоотношенията си, но да не знаеш по какъв начин да се разделиш с момчето, което ве познаваш много добре. Най-вероятно се страхуваш да не нараниш човека до себе си, а може и да те е страх да не останеш сама и да си във връзка, която реално няма бъдеще. Ще ти липсва ли този човек, ако се разделите или напротив, ще се чувстваш по-добре без него?

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия