Любопитни факти за интимното окосмяване

2016-09-16 15:30:00
Любопитни факти за интимното окосмяване
Снимка: iStock

Има жени, които предпочитат интимните си части напълно обезкосмени и такива, които предпочитат да оставят част от интимното си окосмяване. Как ще изглеждат гениталиите ти решаваш единствено и само ти.

 

Виж няколко интересни неща, които най-вероятно не знаеш за космите „там долу”:

 

Интимното окосмяване е било заменяно от перука – през 19-ти век жените бръснели срамните си косми, но ги заменяли с Меркин. Сигурно ти изглежда адски безсмислено, но е било масова практика поради нашествие от интимни въшки.

 

Окосмяването предпазва кожата от триене – космите действат като буфер срещу триене, както по време на секс така и при други ежедневни дейности.

 

 

Има колекционери на интимни косми – във Великобритания през 18-ти и 19-ти век интимните косми на любовници се събирали и пазели като сувенири. Някои дори ги показвали като почетен знак на шапката си.

 

Окосмяването е полезно – неслучайно растат косми на гениталиите. Те служат като защитна бариера за гениталните тъкани и по-специално за чувствителния вагинален отвор.

 

Някои хора са по-склонни да премахнат интимните си косми – това са тези, които практикуват орален секс редовно.

 

Има си наименование за окосмяването в областта на външните полови органи при жените – казва се „пубархе”.

 

Жените често се оплакват от наранявания, причинени от епилиране – най-често това са обриви, рани, подкожни косъмчета и абцеси.

 

Не се прави кола маски непосредствено преди и след цикъл – хормоналните промени правят жените по-чувствителни преди и след менструация, така че ще те боли доста повече, ако се обезкосмяваш по това време.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия