Момчетата никога не крият, че от време на време се самозадоволяват, но дамите не искат да коментират тази тема. И въпреки че мълчат относно мастурбирането, момичетата също го правят.

 

Най-вероятно си мислиш, че няма какво да се обърка, когато легнеш в леглото и започнеш да си доставяш сама удоволствие. Понякога обаче просто не ти се получава. Това е така, защото има няколко причини, които ти пречат да достигнеш сама до оргазъм:

 

Не правиш упражненията на Кегел – сигурно смяташ, че са излишни и не искаш да си губиш времето с тях, но е факт, че дори лекарите ги препоръчват. Направи ги няколко пъти и ще усетиш разликата. Силната влагалищна стена се равнява на силни оргазми. Ако правиш упражненията редовно, ще ти бъдат необходими само няколко свивания и отпускания на влагалището, за да се възбудиш достатъчно.

 

 

Сексуалността ти зависи от партньор по време на секс – по една или друга причина доста момичета смятат самозадоволяването за неправилно. Ако винаги си разчитала на гаджето ти да ти докара оргазъм, то е много вероятно да не успееш да го направиш сама. Ако искаш обаче и сама да може да достигаш до оргазъм, трябва да намериш начин да изкараш партньора си от своето съзнание и да проучиш собствената си сексуалност сама. Възбуди се, като гледаш еротични снимки или си пусни порно. Няма нищо срамно една жена да гледа филми за възрастни и да се самозадоволява, ако това ѝ доставя удоволствие.

 

Доста си упорита в опитите си – имай предвид, че оргазмът се отдалечава все повече и повече, когато мислиш единствено и само за него. Както при секса, така и при мастурбирането основната цел трябва да бъде удоволствието, а не достигането на оргазъм. Наслади се на случващото се, отпусни се и без да разбереш как и кога ще достигнеш до оргазъм.

 

Не можеш да се отпуснеш – въпреки че в днешно време все повече хора говорят спокойно за секс и самозадоволяването, доста жени изпитват чувство на вина, когато мастурбират. Нямо обаче защо да се чувстваш така, самозадоволяването е един от най-добрите начини да разбереш какво харесваш и да използваш наученото по време на секс, за да бъде актът още по-хубав, а оргазмът още по-разтърсващ.

 

Самозадоволяваш се само преди лягане – обикновено, когато човек отиде в леглото, той е уморен и единственото нещо, което иска, е да заспи. Нормално е в такъв момент да не ти до мастурбиране или просто да не ти се получи. Затова не чакай да стане време за лягане, за да се отдадеш на соло игрички.

Автор: Ралица Солакова