Събиране след раздяла

2016-08-27 10:33:00
Събиране след раздяла
Снимка: Pixabay

Късаш с приятеля си. Минава се време, страдаш, преживяваш, случват ти се неща, запознаваш се с нови хора, но продължаваш да мислиш за този, с когото вече не си. Продължаваш да си влюбена, въпреки че вече не сте заедно, не го виждаш, не спиш с него, нямате комуникация. Единствената комуникация, която имате е при случайно засичане по улиците, когато е предимно неловко. После обаче, след малко или много време се събирате обратно.

 

Много хора смятат, че това е кофти ход. Разделили сте се един път, разбил ти е сърцето, преспокойно може да го направи отново. Това са основните аргументи против възстановяване на взаимоотношенията ви. Но както често се случва човек следва сърцето си, а не мозъка и това е добре.

 

 

Хората са ужасно способни да си взимат поука. Ако те поиска отново това не е заговор срещу теб, с който отново да те накара да страдаш. Може би никога няма да разбереш истинската причина поради която той те търси пак, а може и да знаеш защо, но при всички положения, знаейки какво ти е причинил първия път можеш да бъдеш сигурна, че ще е много внимателен с теб. Ще се старае повече, има шанс да се почувстваш даже малко неудобно от начина, по който се грижи за теб. Определено ще е нещо, което не си изпитвала с него до сега, но това е резултат от поуката.


Колелото обаче се върти и шансът ти да го нараниш този път не е никак малък. Това не мисля, че е защото вече си го получила и по тази причина не го искаш. Но по закон винаги се случва така, че когато най-сетне се озовеш с нещо, за което си копняла много дълго време, спираш да го искаш. Не веднага, не винаги, но може да се случи. Може да дойде ден, в който да го погледнеш и да не разбираш защо го обичаш и какъв е изобщо смисъла. Може да започнеш да се изпълваш със съмнения, този път не към него, а към самата себе си. И докато ти спираш да имаш чувства към него, без да знаеш защо, той може да се влюбва в теб още повече.

 

Най-прекрасните неща могат да ти се случат след като си дала втори шанс на бившия си приятел, но може да се случат и по-малко прекрасни неща. В такъв тип взаимоотношения независимо колко не искаш да нараняваш човека до себе си или ти не искаш да бъдеш наранявана е почти неизбежно да се случи. Съсипващо е да знаеш, че сърцето на един човек е в твоите ръце, че неговото щастие зависи от теб. Фактът, че имаш властта да го съсипеш носи огромна отговорност.

 

Но ако не се стигне до момента, в който твоите чувства изстиват и бившият ти, който е вече е настоящ приятел се държи с теб като с принцеса няма от какво да се боиш. Независимо какво ти казват приятелките и колко те предупреждават, че той пак ще те нарани. Опитват се да те предпазят и трябва да си благодарна за това, но не взимай всичко, което ти казват предвид. Човек трябва да рискува понякога. Докато нещата са окей, няма нужда да се съмняваш. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия