Имаш си сериозен приятел, но заради едно или второ очите ти гледат другаде. Забелязваш друго момче, завързваш някакви взаимоотношения с него и започваш не просто да го забелязваш, а да го искаш. Което е кофти.

 

Новото може да бъде много интересно. Няма значение дали си във връзка от много време или от последните три месеца. Всяко нещо може да мине за ново и когато е такова, автоматично става интригуващо. Нямаш търпение да го видиш, мислиш за него и се вълнуваш, когато видиш, че ти пише.

 

Забраненото действа като афродизиак. Като хора повече ни привлича това, което не можем да имаме. Установяваме колко е безполезно чак когато загубим това, което вече е наше, но човек трябва да се учи от грешките си. Проблемът е, че понякога е твърде късно. В желанието си да се отдадеш на един-единствен момент можеш да загубиш онзи, когото наистина обичаш.

 

Някои хора твърдят, че щом се е стигнало до там, че да имаш желания към друг значи нещо във връзката ти не върви. И това са пълни глупости. Една връзка, колкото и перфектна да е, никога не е наистина перфектна. Любопитните ти очи и очевидно голямо сърце не са в резултат на лоши взаимоотношения с приятеля ти. Резултат са от чисто и просто любопитство. Хората са любопитни същества, интересуват се от много неща и обичат да гледат. Понякога това, което виждат им харесва повече, отколкото трябва. Нормално е да се заглеждаш. Но когато започнеш истински да желаеш втори човек вече не е окей.

 

 

 

Такива неща не могат да се крият дълго и това е по-лошо от това просто да правиш секс с друг човек. За някои секса е истинската изневяра и не заслужава прошка. За други това не е от значение, докато не се намесят чувствата. Не ме разбирай погрешно, това да правиш секс с друг човек си е достатъчна изневяра. Но това да имаш чувства към него прави нещата драстично по-лоши. Искаш и приятелят си и другия тип, и се чудиш защо просто да не пробваш и да видиш какво ще стане. Много лоша мисъл. Мине ли ти подобна идея през главата трябва много внимателно да се замислиш.

 

Искаш ги и двамата, имаш чувства и към двамата, но истината е, че към единия имаш повече. Не крещя за гаджето ти и как не трябва да го зарязваш. Тъкмо напротив – ако след дълбок размисъл си стигнала до заключението, че другото момче е това, за което мечтаеш трябва много бързо да проведеш разговор с приятеля си и да бъдеш напълно честна. Защото колкото и да го обичаш, не можеш да имаш двама души в живота си. Така де, можеш, но не по този начин. В такива моменти човек прави равносметка. Прави плюсове и минуси на единия и на втория, на чувствата си към двамата и ги измерва. Тогава взима решение и ако то вземе, че се окаже грешно – задължително си поемаш последствията от него. Не тичаш обратно при сигурното, защото с несигурното не се е получило. Или не се впускаш в толкова рационални размисли. Взимаш емоционално решение, което може да бъде най-хубавото и правилно нещо в живота ти. Или да бъде най-голямата ти грешка. Препоръчвам мисленето. После връщане назад няма, а дори и да има не би било редно. 

Автор: Моника Цветкова