Любопитни факти, които не знаеш за мъжката ерекция

2016-07-12 13:29:00
Любопитни факти, които не знаеш за мъжката ерекция
Снимка: iStock

Ерекцията е нещо, което се случва на всеки мъж. И въпреки че и мъжете, и жените знаят за нея, има любопитни факти, които не са толкова известни. Кои са те?

 

Има 3 вида ерекция – тя е рефлексна, която идва от реалния контакт, психогенната е резултат от аудиовизуална стимулация или фантазия и нощна, която се получава през нощта. Последните два вида ерекция обикновено се неумишлени и често се случват в най-неудобните моменти.

 

Сънят оказва благоприятно влияние на ерекцията – повечето мъже получават по няколко нощни ерекция за период от по 10-15 минути. Това представляват спонтанни ерекции, които повечето пъти дори не са свързани с еротични сънища, а са резултат от чисто физиологическа нужда. Ако един мъж не спи достатъчно, ще се наруши „цикъла на ерекция”, а това ще доведе до проблеми.

 

 

Цигарите и алкохолът има неблагоприятно влияние върху ерекцията – никотинът има отрицателно въздействие върху ерекцията. Алкохолът пък може да убие ерекцията, когато е в големи количества.

 

Някои пениси са „наклонени” – няма нищо притеснително в един леко извит пенис. Ако обаче отклонението не е малко или пък причинява дискомфорт, то може да става въпрос за болест на Пейрони. Ако имаш съмнения, че нещо не е наред, отиди на уролог.

 

Понякога ерекциите са неконтролируеми – голяма част от представителите на силния пол са недоволни от времето, което тяхната ерекция трае. Повечето мъже се оплакват от прекалена възбуда или липса на контрол върху ерекцията.

 

Оралният секс може да направи пениса по-голям – доказано е, че при мъжете, които са получили оралски ласки преди измерване на тяхната ерекция, се наблюдава по-голям размер на пениса. Така че, ако искаш гаджето ти да стане една идея по-надарено, зарадвай го с орална любов по време на любовната игра.

 

Размерът е от значение – не, не става въпрос за размера на пениса, а за размера на тялото. Пълните мъже имат по-ниски нива на тестостерон, което се отразява неблагоприятно на тяхната ерекция.

 

Липсата на лично пространство пречи на ерекцията – има мъже, които се възбуждат, правейки секс на място, където някой може да ги види, но има и такива, които предпочитат да се отдават на интимни ласки на някое спокойно местенце.

 

Презервативът може да попречи на ерекцията – при някои мъже наистина употребата на кондоми може да доведе до „сваляне на самолета”. Това обаче не се отнася за всички, така че не вярвай на гаджето си, ако го твърди, може просто да го е прочел някъде и да се възползва.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия