Спри да се въртиш около него

2016-08-03 21:21:00
Спри да се въртиш около него
Снимка: Pixabay

Много типична женска черта е да не можеш да оставиш бившето си гадже намира. Сякаш след като ти си го зарязала и той е продължил напред, трябва непрестанно да му напомняш колко добре ви е било заедно – без да имаш намерение да се съберете отново, разбира се – като че ли изпитваш необясним страх от това да не те забрави.

 

Бъди честна пред себе си и просто признай, че си кучка. Защото това е нещо, което кучките правят. Мислиш, че си много готин човек. Вярваш в себе си, в това колко си умна, забавна и очарователна. Харесваш се, даже се обичаш. Това е прекрасно и всяка жена трябва да се харесва. Това, което всяка жена не трябва да прави и е да се мисли за нещо свръхестествено, което никога не трябва да бъде забравено.

 

 

Разбирам страхът ти от това бившето ти гадже тотално да забрави за твоето съществуване, но можеш да бъдеш сигурна, че той няма да те забрави. Ти ще бъдеш в ума му, може би и в сърцето му, но ако сама си си тръгнала от живота му, не можеш да очакваш винаги да имаш запазено място там. Защото колкото и да си прекрасна, умна и забавна ще дойде ново момиче в живота му.

 

И не можеш да мразиш това ново момиче, защото това те прави жалка и слаба. Ти си онази тъпачка, която зарязва милото и добро момче, защото е мило и добро. Ти си чела прекалено много тъпотии и си гледала прекалено много филми в резултат на което си развила представата за мъж, който е силен, властен и здрав. Без да си даваш сметка, че това, че някой се държи добре с теб не означава, че този някой не е силен и здрав. Но не искам да се отклонявам от темата – ако си го зарязала по причини, които само за теб са ясни и си разбила сърцето му – да, и мъжете имат сърца и да, и те биват разбивани от време на време – и сега той е намерил момиче, което не се държи като теб, не я мрази. Не си внушавай, че той е с нея само за да те забрави, защото така се самозабравяш.

 

Слез на земята и поеми отговорността за избора си. Независимо от причината крайният резултат е, че ти си зарязала един човек, който след това не е умрял от липсата ти. Тогава започваш да се чувстваш едва ли не с неизпълнен дълг, защото този човек още стои на краката си, а ти вярваш, че трябва да лази в твоите. Ами… не. Не се налага. Щом си решила да не бъдеш повече с него и си прекратила връзката ви, нека тя наистина остане прекратена. Ако пък внезапно, след като си го видяла с друго момиче, решиш, че отново го искаш до себе си бъди мъж! Кажи му го. Не го преследвай като психар с неясни намеци и смесени сигнали. Прояви ли здрав разум и отреже ли те, тръгни си. Не се бутай, където вече не си желана.

 

Не можеш да имаш всичко. Искаш да не си с него, но искаш той да иска да е с теб, да не те забравя, едва ли не очакваш да те помоли да се съберете отново. Не можеш да го изриташ от живота си и после да го върнеш обратно по начин и във време, което на теб ти е удобно. Това те прави просто ужасен и долен човек. Особено ако той вече има нов човек в живота си. Тук ти идват мислите за това как ако той наистина обича новия човек в живота си не би поддържал контакт с теб, така че след като го прави значи има нещо към теб.

 

Това не означава, че иска да се ожените. За разлика от теб той има сърце и чувства и все още трепва при мисълта за теб, малко или много. Но това по никакъв начин не значи, че те иска обратно. Значи, че те преживява. И ако имаш поне малко мозък – не казвам сърце, защото при теб това не играе – остави го да бъде щастлив и остави новата му или много му нови партньорки да оправят това, което ти си сътворила. И това, че си съсипала някого не е нещо, с което трябва да се гордееш. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия